Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Video- och telefonrådgivning


Ring 026-15 75 00 för konsultation via video eller telefon av våra rådgivningstandläkare. Rådgivningen kostar 200 kronor/samtal.

Du kan få rådgivning och konsultation av besvär som inte kräver en fysisk undersökning av en tandläkare och vid behov få recept utskrivet.

Sommartider

Under vecka 27-33 är vår video- och telefonrådgivning stängd för semester. Kontakta under den perioden någon av våra öppna kliniker för rådgivning via telefon.

Om du är svullen ner mot halsen och/eller allmänpåverkad, ringer du direkt till någon av våra kliniker. Detta gäller också små barn med feber som är svullna eller allmänpåverkade.

Kostnad

Rådgivningen kostar 200 kronor/samtal. För barn och unga upp till 25 år är det kostnadsfritt och patienter med frisktandvårdsavtal kostar rådgivningen på distans inte något extra. För smidig hantering behöver den som söker tandvård knappa in sitt personnummer och identifiera sig med Mobil BankID.

En faktura skickas till din folkbokföringsadress.

Rådgivning via video - eller telefonsamtal steg för steg

  1. Ring direkt till 026-15 75 00.
  2. Knappa ditt personnummer för snabbare hantering.
  3. Först får du prata med vår kundsupport som identifierar dig med Mobilt Bank-ID och du får information om kostnaden.
  4. Du får därefter kort berätta vilka besvär i munnen du har och välja om du vill bli kontaktad via telefon eller videosamtal. Vill du ta samtalet via video görs det i appen Video Care.
  5. Kundsupporten bokar samtalet och du får ett sms som bekräftar din bokning. Har du bokat ett videosamtal får du ett sms med din bokade tid och en beskrivning steg för steg hur du laddar ner appen.
  6. Påminnelse-sms skickas ut innan din inbokade tid för både video- och telefonsamtal. När det gäller videosamtal klickar du på länken i påminnelsen och invänta att tandläkaren ansluter.
  7. Tandläkaren kontaktar dig på inbokad tid eller ansluter till videosamtalet och ger dig råd och hjälp.

Ombud för barn eller anhörig

Du kan använda Folktandvårdens video- och telefonrådgivning som ombud för en annan person. Ange personnumret för den person som söker vård. Under själva samtalet med tandläkaren räcker det med att du kan bekräfta personnumret. Personen du söker vård för ska vara med under samtalet. 

Säkerhet

Region Gävleborg ringer ALDRIG till en patient och ber om legitimering med Mobilt BankID. Patienter legitimerar sig med Mobilt BankID enbart när hen har ringt in till oss.

Skyddade personuppgifter

Du behöver ange ditt mobilnummer för att få bekräftelser och påminnelser via SMS inför ditt videomöte. Tänk på att använda ett säkert telefonnummer om du har skyddade personuppgifter.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Appen för videosamtal

Appen för videosamtal heter Video Care. Du laddar ner den enkelt från App Store för iPhone eller Google Play för Android. Se till att ha appen nedladda en stund innan din bokade tid.

Inga av- och ombokningar

Du kan inte boka, boka om eller boka av besök genom att ringa vår telefon- och videorådgivning. Kontakta din hemmaklinik eller närmaste öppna klinik direkt.


Besöksadress

Folktandvården Gävleborg AB
Nygatan 18
803 20 Gävle

Hitta till oss

Postadress

Folktandvården Gävleborg AB
Box 581
801 08 Gävle

Faktureringsadress

Folktandvården Gävleborg AB
XX1784
FE987321
737 83 Fagersta
Leverantörer »

Kontakta oss

Växel: 026 - 15 76 10
Faktura- och frisktandvårdsfrågor:
026 - 15 78 56
E-post: ftv@regiongavleborg.se
OBS! Vid av- eller ombokning av tid kontakta din klinik.
Ansvarig utgivare: Britta Schüllerquist