Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvårdens trailer tar hand om covidpatienter

Folktandvårdens nyligen inköpta trailer ställs upp vid Gävle sjukhus för att kunna behandla patienter med covid-19 i behov av akut tandvård. Även personer med symptom som är förenliga med Covid-19 sjukdom kommer att behandlas här.

Folktandvården Gävleborg arbetar med olika lösningar för tandvården i länet med anledning av covid-19. På Gävle sjukhus ställs nu en trailer upp för att ta hand om de patienter som har behov av akut tandvård.

- Vi ställer upp vår nyinköpta trailer vid Gävle sjukhus, säger vd Ann-Christine Larsson Bolle. Den passar utmärkt att använda för patienter som behöver tas omhand utan nära kontakt med andra. Vi arbetar tillsammans med regionen och smittskyddsläkare Signar Mäkitalo.

Utbildad personal

De patienter som kommer att tas omhand i trailern är de som har covid-19 eller har symptom som kan leda till misstanke om covid-19.

- Patienterna kontaktar den klinik de brukar besöka och kan sedan vid behov slussas vidare till trailern. På specialisttandvården har vi team som utbildats i att ta hand om de här patienterna, säger Christer Lindgren, övertandläkare och klinikchef vid specialisttandvården på Gävle sjukhus.

En av fördelarna med att använda trailern är att patienterna inte behöver komma in på sjukhuset. De akuta problem som tas om hand är tandvård som inte kan vänta, till exempel värk som inte avklingar trots värktabletter, olycksfall eller svårare skada.

Grindvakter i receptioner

På de vanliga allmäntandvårdsklinikerna finns sedan en dryg vecka ”grindvakter” på plats i receptionerna och väntrummen. - Grindvakternas uppgift är att förhöra sig om patientens hälsa, enligt en symptomlista. Detta för att säkra våra kliniker så att ingen patient riskerar att komma som har symptom som är förenligt med Covid-19. Uppvisar patienten symptom skickas de hem. Vi är noga med att ha en trygg och säker tandvård för både patient och medarbetare, säger Ann-Christine Larsson Bolle.


Kontaktuppgifter
Ann-Christine Larsson Bolle, vd, 072-201 48 80
Christer Lindgren, klinikchef specialisttandvården Gävle sjukhus, 070-351 02 31

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbilder

Här kan du ladda ner högupplösta bilder:

Arbete i trailern

Trailer bild 1

Trailer bild 2


Besöksadress

Folktandvården Gävleborg AB
Nygatan 18
803 20 Gävle

Hitta till oss

Postadress

Folktandvården Gävleborg AB
Box 581
801 08 Gävle

Faktureringsadress

Folktandvården Gävleborg AB
XX1784
FE987321
737 83 Fagersta
Leverantörer »

Kontakta oss

Växel: 026 - 15 76 10
Faktura- och frisktandvårdsfrågor:
026 - 15 78 56
E-post: ftv@regiongavleborg.se
OBS! Vid av- eller ombokning av tid kontakta din klinik.
Ansvarig utgivare: Britta Schüllerquist